Zupa rabarbarowa

Kolejna zupa z cyklu letnie inspiracje...:)

Tak jak wiśniowa, jabłkowa...godna uwagi i polecenia.

Składniki:

  • 60 dag rabarbaru
  • 2/3 szk. cukru
  • 2 l. wody
  • mąka ziemniaczna-1 łyżka
  •  1/3 szklanki. śmietany
  • 1/4 soku malinowego -herbapol:)
  • makaron (najlepszy świderki)



 Wykonanie:
       

Zaczynamy od gotowania makaronu.Teraz do drugiego garnka wlewamy wodę i wrzucamy obrany i pokrojony rabarbar. Gotujemy pod przykryciem z 30min od wrzenia wody , wsypujemy cukier lub miód.

Następnie do szklanki z wodą wsypujemy kisiel wiśniowy.(lub mąkę z śmietaną)

Mieszamy i dolewamy do gotującego się rabarbaru. cały czas mieszając .Dodajemy do smaku sok malinowy.

Odpowiedni smak to słodko-kwaśny.

Ugotowany makaron płuczemy , odcedzamy i już mamy gotową zupę. 



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz