Kolejna zupa z cyklu letnie inspiracje...:)
Tak jak wiśniowa, jabłkowa...godna uwagi i polecenia.
Składniki:
- 60 dag rabarbaru
- 2/3 szk. cukru
- 2 l. wody
- mąka ziemniaczna-1 łyżka
- 1/3 szklanki. śmietany
- 1/4 soku malinowego -herbapol:)
- makaron (najlepszy świderki)
Wykonanie:
Zaczynamy od gotowania makaronu.Teraz do drugiego garnka wlewamy wodę i wrzucamy obrany i pokrojony rabarbar. Gotujemy pod przykryciem z 30min od wrzenia wody , wsypujemy cukier lub miód.
Następnie do szklanki z wodą wsypujemy kisiel wiśniowy.(lub mąkę z śmietaną)
Mieszamy i dolewamy do gotującego się rabarbaru. cały czas mieszając .Dodajemy do smaku sok malinowy.
Odpowiedni smak to słodko-kwaśny.
Ugotowany makaron płuczemy , odcedzamy i już mamy gotową zupę.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz