Naleśniki z nadzieniem mięsnym

Naleśniki z mięsem.

                ciasto naleśnikowe :

  • 1 jajko
  • 1 litr mleko (3,2 %)
  • mąka tortowa, wrocławska
  • olej   
  • patelnia teflon płaska.
      
            nadzienie mięsne:

    • mięso mielone wieprzowo - wołowe - 0,6 kg

    • majeranek ,pieprz,sól,bazylia , oregano.

    •  sos knorr spagetti bolloneze oraz napoleoński

      Sposób wykonania:

      Mięso obtaczamy  w przyprawie(majeranek ,pieprz i sól), wrzucamy na rozgrzaną patelnię i przy pomocy np. łyżki drewnianej automatycznie rozdzielany mięso na małe kawałki aby nie zrobiły się duże "klopsy" :). Jak mięso zmieni kolor na szary (jakieś 15 min smażenia na małym ogniu ) możemy odlać niepotrzebny tłuszcz bo do niczego innego nie przyda się oprócz złego cholesterolu:D

      Sos: do litrowego garnuszka wlewamy 400ml wody(2 szklanki) i po 1/2 proszku napoleońskiego i bolloneze.mieszając na małym ogniu ,5 minut. Następnie dodajemy trochę bazylii i oregano.

      Do gotowego odsączonego mięsa dodajemy owy sos i zostawiamy na małym ogniu jakieś 10min, aby smaki się połączyły. i już farsz gotowy!!:D

      Gotowe naleśniki układamy na talerzu następnie dodajemy nadzienie i zwijamy naleśnik w kopertę .

      Smacznego!!!:D



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz