Naleśniki z nadzieniem mięsnym
Naleśniki z mięsem.
ciasto naleśnikowe :
- 1 jajko
- 1 litr mleko (3,2 %)
- mąka tortowa, wrocławska
- olej
- patelnia teflon płaska.
nadzienie mięsne:
- mięso mielone wieprzowo - wołowe - 0,6 kg
majeranek ,pieprz,sól,bazylia , oregano.
sos knorr spagetti bolloneze oraz napoleoński
Sposób wykonania:
Mięso obtaczamy w przyprawie(majeranek ,pieprz i sól), wrzucamy na rozgrzaną patelnię i przy pomocy np. łyżki drewnianej automatycznie rozdzielany mięso na małe kawałki aby nie zrobiły się duże "klopsy" :). Jak mięso zmieni kolor na szary (jakieś 15 min smażenia na małym ogniu ) możemy odlać niepotrzebny tłuszcz bo do niczego innego nie przyda się oprócz złego cholesterolu:D
Sos: do litrowego garnuszka wlewamy 400ml wody(2 szklanki) i po 1/2 proszku napoleońskiego i bolloneze.mieszając na małym ogniu ,5 minut. Następnie dodajemy trochę bazylii i oregano.
Do gotowego odsączonego mięsa dodajemy owy sos i zostawiamy na małym ogniu jakieś 10min, aby smaki się połączyły. i już farsz gotowy!!:D
Gotowe naleśniki układamy na talerzu następnie dodajemy nadzienie i zwijamy naleśnik w kopertę .
Smacznego!!!:D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz